Blog

Home / Blog
  • Csigahajtás gyártása: bízza ránk!

    2022. JÚNIUS 28.
    Csigahajtás gyártása: bízza ránk!
    csigahajtás gyártása pontosan ugyanúgy történik, mint bármely más fogaskerék-hajtásé: precízen, pontosan, kiváló minőségű anyagokból.

    csigahajtás gyártására abban az esetben van szükség, ha két, egymásra merőleges tengely közötti, fogazott hajtásra van szükség - a hajtótengelyen elhelyezkedő elem a csiga, amit egy csavarfelület határol, és ennek forgása hajtja meg a fogaskereket, mint az a mellékelt képen is látható. Jellegéből adódóan a legtöbbször egyedi méretekre van szükség, bár természetesen lehetséges olyan csigahajtást is vásárolni, amelyet tömeggyártás keretein belül állítanak elő, ám ez nem feltétlenül fog megfelelni az elvárásoknak. Érdemesebb inkább egy erre szakosodott vállalkozást megbízni a csigahajtás gyártásával, hiszen csakis így lehet tökéletes a végeredmény.

    A csigahajtást többnyire nagy áttételekhez használják, amelyekhez az esetek többségében elegendő egyetlen fokozat is, de a fogaskerékelőtét-hajtással egybeépített csigahajtás is viszonylag gyakori. A csigahajtás sok esetben önzáró, vagyis ha a hajtómotor leáll, és a hajtott tengely terhelés alatt marad, a hajtott tengely a súrlódási viszonyok miatt nem tud visszafelé hajtani; ez a tulajdonság emelőgépek, felvonók, illetve más alkalmazási területek esetében is hasznos.

    csigahajtás gyártása többféle technológiával is történhet: általában trapéz profilú esztergakéssel készül, de ferde fogú, evolvens profilú metszőkerékkel is megoldható, lefejtőmarással és -köszörüléssel. Cégünk mindegyik csigahajtás-gyártási technológiát alkalmazza a megrendelései teljesítéséhez, attól függően, hogy az alkalmazási terület mit kíván meg.

    Ha kiváló minőségű termékekhez szeretne hozzájutni, illetve egyedi méretekben van szüksége fogaskerekekre, cégünk az Ön rendelkezésére is áll! Vállaljuk a csigahajtások gyártását is, méghozzá rövid határidővel, kiváló minőségben és kedvező áron. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a csigahatás-gyártással kapcsolatban, illetve, ha szeretné megbízni cégünket egy feladattal, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Ugrás az oldal tetejére